Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за четири жертви след

...
Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за четири жертви след
Коментари Харесай

Четирима загинали след украински удари по жилищни квартали в Белгород

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви за четири жертви след въздушно нахлуване на украинските въоръжени сили (ВСУ) срещу съветския Белгород и неговите покрайнини в събота вечерта, оповестява " Интерфакс ".

" По предварителна информация четирима цивилни са ранени в градска болница № 2 в Белгород, от които двама мъже с черепно-мозъчна контузия са в тежко положение, жена е с рана на левия низък крак и лекарите правят оценка положението ѝ като приблизително тежко ", написа губернаторът в канала си в Telegram.

По думите му друг потърпевш с охлузни рани по лицето и гърдите е откаран с кола за спешна помощ в регионалната болница.

Губернаторът добави, че в Белгород са счупени прозорци в 46 жилището в десет жилищни здания. В едно учебно заведение е развалено входното предверие, изпочупени са прозорци, а фасадата е отчасти изсечена.

Също по този начин, вследствие на директни попадения от снаряди, са открити тежки вреди в два жилището на две жилищни сгради и два автомобила са изцяло изгорели.

Според губернатора, в Белгородска област в село Дубовое, градска къща се е запалила вследствие на директно попадение от снаряд. " По време на гасенето огънят е обхванал две прилежащи къщи, като едната къща е изгоряла изцяло, нанесени са повреди на втория и третия етаж ", написа Гладков.

Той добави, че е записано и директно попадение в постройката на гаражната кооперация, а огнеборците гасят огъня.

" След отбиване на въздушна офанзива на силите за Противовъздушна отбрана в село Дъбово са счупени прозорци в пет частни жилищни домове, срязани са с осколки покрив и фасада на комерсиалния център Сити Мол ", заяви Гладков, като добави, че са потърпевши и три коли.

Освен това в село Таврово са изпочупени прозорци и са развалени от осколки огради в пет частни жилищни семейства и е потърпевш лек автомобил.

По-рано съветското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на украинската крилата ракета " Нептун " и 29 снаряда над Белгородска област.

Припомняме, че региона, покрай границата с Украйна, често е обект на удари от Киев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР